Malåborg

Vänsterpartiet ska göra allt som går för att bevara Malåborg. Att bygga om Malåborg till en förskola anser vi vara ett dåligt alternativ, av flera skäl. Att bygga nytt i en gammal stomme har i vissa fall blivit problematiskt t.ex. Raketskolan i Kiruna http://www.nsd.se/nyheter/kiruna/fler-fuktskador-upptackta-pa-nya-raketskolan-8164784.aspx

Med tanke på den inställning (V)i hade från början och de samtal vi fått från medborgare i Malå tvekar (V)i inte att man bör undvika Malåborg som alternativ.

Malåborg är Malås Folkets Hus och att ta bort den funktionen utan att ersätta den med något annat är olyckligt för samhällets utveckling. Malå blir utan stora danstillställningar (hotellet är för litet), bingosal, inomhus marknader och annan försäljning, extra sportlokal mm.

Vänsterpartiet har förordat Tjambo alternativet som första alternativ, om inte det är möjligt är ett nybygge nästbästa alternativ.

Åke Wallgren

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *