Debatt

Respektlöst uttalande

Insändare 2008-11-07 i Norran

I en tidningsartikel i Norran den 2 oktober framgår det att Malåbostaden utnyttjar sin särställning som bostadsbolag. Malåbostaden är ett helägt kommunalt bolag och har till uppgift att hyra ut lokaler och hyreslägenheter. Bolaget har till föremål för sin verksamhet att inom Malå kommun förvärva, avyttra, äga, bebygga och förvalta fastigheter, bostäder, lokaler och därtill hörande kollektiva anordningar (enligt Malåbostadens arbetsordning). Malåbostaden bär sina egna kostnader. 

Kommunalrådet Arne Hellsten uttalar sig för Malåbostaden och det är anmärkningsvärt, respektlöst och obegåvat. Han sitter inte i Malåbostadens styrelse och bör därför inte uttala sig angående Malåbostadens verksamhet. 

Arne Hellsten kan i sitt uttalande ha orsakat stor skada för Malåbostaden och försvårat arbetet för styrelsen. 

Malåbostaden är ett aktivt välskött bolag och har som mål att med iakttagande av kommunal likställighets och självkostnadsprincip främja bostadsförsörjningen i Malå kommun. 

Malåbostaden har brottats med tomma hyreshus på Furugatan i flera år och har aktivt prövat flera olika lösningar för att få dem uthyrda och därmed slippa en rivning. 

Malåbostaden arbetar fortfarande på idéer och lösningar som förhoppningsvis kan bli ett lyft för bolaget och kommunen. 

Sten Nyström  

Claes-Göran Wikström       

Kopiera länk