Arkiv

Vänstern i Svenska Kyrkan

Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) ställer upp i Kyrkovalet den 20 september 2009. (ViSK) är en partipolitisk obunden grupp på socialistisk/feministisk grund med rötter i den svenska arbetarrörelsen. Vi anser att kyrkans funktion i samhället är viktig och att kyrkan måste visa vad det kristna kärleks- rättvise- och solidaritetsbudskapet innebär i praktiken.

Vi vill att Svenska Kyrkan ska:
* vara en öppen folkkyrka i ett mångkulturellt samhälle med ett starkare lekmannainflytande
* ha höga etiska krav på sin kapitalförvaltning bl. a. genom att införa nolltolerans för innehav av aktier i vapenindustrin
*arbeta för minskade klassklyftor och för en rättvis och solidarisk utveckling
* bedriva ett aktivt jämställdhetsarbete utifrån ett feministiskt perspektiv
* i respekt för skapelsen, engagera sig i miljöarbetet utifrån kraven om en hållbar utveckling och motverka förödelse av naturresurserna.
* motverka den orättvisa ekonomiska fördelningen i världen
* aktivt arbeta för en generösare flyktingpolitik och för att stärka asylrätten* viga homosexuella par på samma villkor som
* heterosexuella par vara öppen och tillgänglig för alla oavsett etnicitet, kön,sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vill Du stödja de progressiva krafterna inom kyrkan och ha en demokratisk kyrka som jobbar mot diskriminering och för en solidarisk utveckling, så rösta på Vänstern i Svenska Kyrkan i kyrkovalet den 20 september.

Om Vänstern i Svenska Kyrkan inte deltar där Du ska rösta så välj en annan nomineringsgrupp som aktivt arbetar för solidaritet och jämlikhet och som motverkar antidemokratiska rörelser.

Kopiera länk