Arkiv

Malå sågen – vad fanns att fira?

Vänsterpartiet i Malå känner stor lättnad över att sågverket i Malå blir kvar och vi hoppas att så blir fallet under överskådlig tid. Vi känner samtidigt stark sympati med de anställda på Lövholmen och i Färila som mister sina arbeten i den svåra tid som nu råder, totalt ca 140 personer.

Att Malå får behålla sågverket är mycket bra men att det sker till priset av nedläggning på andra orter känns sorgligt.

Med anledning av att kommunalrådet i Malå anmodat firande på torget lördag 7 februari med korv, kaffe m m vill Vänsterpartiet framföra följande:

För Norrlands del finns absolut ingenting att fira eftersom ingenting har tillförts utan i stället har många arbetstillfällen försvunnit. I det här fallet är det snarast att likna vid ett firande över att en kraftig jordbävning ägt rum någonstans i världen och vi firar att vi klarat oss.

Malålistan utger sig för att stå utanför blockpolitiken men här lyser likväl ideologin fram i skenet av borgarmentalitet. Huvudsaken är att klara sitt eget och inte bry sig det ringaste om hur andra har det.

Vi i Vänsterpartiet känner oss säkra på att kommunalrådets anmodade firande inte ses med blida ögon av de som förlorat sina arbeten på Lövholmen och i Färila. Dessa nedläggningar är varken bra för Sverige eller Norrland.

Åke Wallgren
Vänsterpartiet i Malå

Kopiera länk