Motion till fartbegränsning 30/km efter Skolgatan

Motion till kommunfullmäktige

2011-12-26
Av Vänsterpartiet
F
örlängd sträcka med fartbegränsning 30km/tim efter Skolgatan      

Förslag och motivering

Många barn promenerar eller cyklar efter Skolgatan till och från skolan varför Vänsterpartiet yrkar på förlängd fartbegränsning 30 km/tim fram till korsningen Skolgatan – Gruvvägen. Förlängningen är också gynnsam för Malå GeoScience AB och SGU som har lokaler på båda sidor av Skolgatan.

Vänsterpartiet vill också permanent slopa tidsintervallen gällande fartbegränsningen eftersom denna enbart är förvillande. Den tidsskillnad som bilisten förlorar på sträckan beroende grund av den förlängda fartbegränsningen måste betraktas som försumbar.

Åtgärder vid införande består i framflyttning av skylt 30 km/tim till korsningen Skolgatan – Gruvvägen.

Vänsterpartiet i Malå

Jan-Anders Perdahl
Åke Wallgren
Lena Kjällgren
Martin Bildström
Britt-Marie Snell Perdahl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *