Fosterhemsbarnen och pengarna

Kommentar i DN 10/9 till artikeln ”Inga pengar till fosterhemsbarn”/
Alexandra Gyllenbåge-Kaprifol

Fosterhemsbarn som vanvårdats får ingen ersättning. Det skulle bli orättvist, anser barn- och äldreminister Maria Larsson (KD). I stället ska de få en ceremoni.

Kristdemokraterna går från klarhet till klarhet. För jag tror att Jesus, som är partiets stora förebild efter Fredrik Reinfeldt, skulle gjort precis likadant.

Det är enkelt att tänka sig hur Jesus skulle formulerat sig om KD:s och Alliansens olika reformer och beslut. Till exempel om fosterhemsbarnens ersättning och ceremonin.
Var och en som får pengar kommer att åter att sakna pengar. Men den som deltar i vår bön får evigt liv.

Detsamma gäller givetvis i fråga om barnfattigdomen, som Göran Hägglund och KD ser till att öka.
Ge den rike mannen vad den rike mannen tillhör. Barnen behöver icke hans pengar. Ty barnen är en del av Herrens rike.

Nu höjs gränsen för frikort i vården och för läkemedel, vilket Kristdemokraterna varit med om att besluta. Många som är sjuka får ännu svårare att betala sin medicin.
Alla de visa männens kurer kan endast hela kroppen. Men kroppen blir åter sjuk och om själen kan de icke tala. Jag har kommit med ett budskap om Herren.

KD har gått med på sänkt krogmoms medan pensionärernas skatt inte sänks.
Har inte den som arbetar rätt till mat och dryck?
De gamla skall inte sakna rikedomar i Herrens rike, dit de snart väntas. Där kommer ett gästabud att beredas, och de skall få de bästa platserna.

Så på punkt efter punkt följer Kristdemokraterna Jesus’ lära. Trots att partiet sjunker som en sten i opinionen och bland sina traditionella troende väljare vägrar man kompromissa om sin tro och sin heliga bok. Det ger jag KD en eloge för.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *